Välkommen att dela dina bästa recept med oss!!

Fyll på med alla sorter av välsmakande ideér!! Bröd, efterrätter, kakor, sallader, huvudrätter - allt som ni tycker är värt att prova!!

onsdag 2 januari 2008

Chokladmousse tårta med maräng och pistagenötter - En succé tyckte vi!

Nyårsafton på dagen - åt vi den här till efterrätt hos oss - Walls!!
10-12 personer
Använd gärna löstagbar form.
Botten:
2 ägg
100 gr smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 gr smält mörk choklad
1/2 dl hackade och skalade pistagenötter, gärna saltade

Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 gr hackad mörk choklad
70 gr smör
Till garnering: hackade och skalade pistagenötter, gärna saltade + söndersmulade maränger.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla botten ingredienserna. Grädda i smord form i 20 min. - Låt svalna i 1 timme i kylskåp.
2. Vispa grädde luftig.
3. Vispa ägg och honung pösig. (Kan ta lite tid, om man gör det i ett varmvattenbad går det lite bättre.)
4. Smält choklad och smör i vattenbad.
5. Vänd chokladsmeten i äggsmeten och vänd sist ner grädden.
6. Bre moussen över botten. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i 2 timmar.
Före servering: Strö hackade pistagenötter och marängsmulor över tårtan!
Tips: Skär tårtan med varm kniv!

Lycka till önskar Milla!

3 kommentarer:

Beatrice sa...

Den var mums!!!

Milla sa...

Har du gjort den själv nu??! Gick det lätt??

Beatrice sa...

Näää men den är god i minnet!!! Det får bli till något speciellt tillfälle...det kommer nog något mycket snart hoppas jag, så man får en anledning att göra den!